Picture of Laurens Ras

Laurens Ras

20-10-2023 | 2 minuten lezen

Shop the look:
Een mooie combinatie voor meer producten per aankoop

Introductie

Diamond Point is een Nederlands sieradenmerk en diamantexpert sinds 1904. De afgelopen drie decennia hebben wij ons ontwikkeld tot één van Nederlands meest vooraanstaande sieradenmerken. Diamond Point heeft een uitgebreide collectie van exclusieve sieraden, van tijdloze klassiekers tot fashionable eyecatchers. Van ringen tot armbanden, oorsieraden tot hangers. En juist bij de laatste categorie zat een uitdaging.

Uitdaging

De specifieke uitdaging waarmee wij door Diamond Point werden uitgedaagd, is het vinden van een optimale manier om de gemiddelde orderwaarde te verhogen. Een deel van de collectie is heel mooi te combineren, maar het bleek lastig te zijn dit dynamisch en relevant te tonen. Hierdoor mist Diamond Point kansen om de klant beter op weg te helpen en uiteindelijk ook cross sell kansen.

De oplossing:

Via onze Smartweb oplossing, waarmee we gepersonaliseerde on-page content kunnen inladen, kunnen we voor elk modelbeeld de juiste productcombinaties tonen. Dat gebeurt in de volgende stappen.

1. Inladen van foto's in de feed

De eerste stap is de modelfoto’s koppelen aan de producten die in de foto te zien zijn. Door deze aan elkaar te linken en velden op de achtergrond aan elkaar te koppelen met een feed management tool, kunnen de juiste items herkend en getoond worden.

2. Dynamische weergave op de website:

De dynamische contentweergave wordt naadloos geïntegreerd in de website van Diamond Point. Telkens wanneer een klant een product bekijkt met een shop the look, wordt dit door Smartweb herkend en zal op de PDP het relevante modelbeeld getoond worden inclusief alle bijbehorende items. Dit levert extreem veel tijdwinst op tegenover het handmatig plaatsen van shop the look suggesties.

3. Dynamisch, relevant en meer producten per aankoop!

Aangezien de aanbevelingen vanuit Smartweb worden getoond, worden deze dynamisch verwijderd wanneer een product niet beschikbaar is, maar ook dynamisch toegevoegd wanneer je je producten in de feed plaatst met een shop the look mogelijkheid. Dit levert extreem veel tijdwinst op tegenover het handmatig plaatsen van de aanbevelingen.

9%

 

van de producten automatisch toebedeeld met een shop the look.

14,4%

 

van de producten automatisch toebedeeld met een shop the look.

7,1%

 

meer producten per aankoop. Het uiteindelijke doel van deze campagne werd bereikt.

De Shop the Look campagne van Diamond Point, geïmplementeerd via Smartweb, heeft indrukwekkende resultaten geboekt. Met een aanzienlijke stijging in de gemiddelde orderwaarde, een hoge CTR, en een toename in producten per aankoop, bewijst deze aanpak zijn effectiviteit in het versterken van klantbetrokkenheid en het stimuleren van verkopen. Dit succes onderstreept het potentieel van gepersonaliseerde, dynamische content in e-commerce.