personalisatie

Waarom website personalisatie bij WeConnect?

Personalisatie gaat over het leveren van relevante berichten, op het juiste moment in de customer journey, om de gewenste actie te stimuleren. Hierbij gebruik je het gedrag en de beschikbare gegevens van de bezoeker om hen of haar een unieke ervaring te geven, wat ervoor zorgt dat deze bezoeker sneller converteert.

Dit is wat we doen

SmartWeb

SmartWeb is onze eigen website personalisatie tool. Hiermee creëer je een gepersonaliseerde ervaring voor elke unieke websitebezoeker. Van slimme aanbevelingen (beter bekend als recommendations) en promoties tot gepersonaliseerde content en e-mails. Wij gebruiken machine learning om relevante ervaringen te bieden, die betrokkenheid en conversie op jouw website stimuleren.

In de basis gebruiken wij hiervoor twee zaken:

  1. Jouw data (eventueel met behulp van een CDP)
  2. Onze website personalisatie tool

Uiteraard is SmartWeb volledig geïntegreerd met ons Customer Data Platform EffectiveProfiles.

Vijf pijlers van SmartWeb

De website personalisatietool kan jou ondersteunen met de volgende vijf pijlers:

  1. Dataverzameling & profielcreatie
  2. Website personalisatie & targeting
  3. Product, content en vacature aanbevelingen
  4. Slimme(re) e-mail marketing
  5. Dashboarding, reporting & A/B testing

 

Online- en e-mail aanbevelingen

Aan de hand van het gedrag van jouw websitebezoeker worden online aanbevelingen getoond voor specifieke producten, vacatures of content. Hiermee helpen we jouw websitebezoekers met het maken van de juiste keuze en kunnen we cross- of upsell stimuleren. SmartWeb zal bijvoorbeeld standaard de meest populaire producten/vacatures/content tonen, op basis van websitegedrag. Toont jouw bezoeker interesse in bepaalde producten of diensten, dan zullen andere aanbevelingen getriggerd worden. Deze aanbevelingen kunnen zo maar zorgen voor 25% van de online inkomsten! 

Naast product- en contentaanbevelingen op de website, vullen deze aanbevelingen ook je nieuwsbrieven en automation e-mails. Zo stuur je dus gemakkelijk de bijpassende onderhoudsproducten mee in de e-mail met tips om het gekochte product te onderhouden. Op basis van wie hem ontvangt, krijgt iedereen dus weer andere producten/content te zien. Zo hoef je dus niet meer elke week in Analytics te zoeken welke producten het populairst zijn, maar toon je voor iedereen de producten die voor hem of haar relevant zijn.

Snel starten met websitepersonalisatie

Starten met SmartWeb is heel laagdrempelig. We helpen je met het installeren van de code en het instellen van de metingen. Hierna geven we advies over succesvolle campagnes voor jouw merk. 

Starten is heel simpel. In slechts drie simpele stappen ga je al aan de slag:

  1. Installeer de SmartWeb code en stel metingen in
  2. Bepaal je doelen, doelgroepen en user flows
  3. Zet je campagne op, test deze goed en met één druk op de knop staat deze          live!

Ben je geïnteresseerd in het personaliseren van je website voor jouw bezoekers? We gaan graag voor je aan de slag met een goed plan! 

Benieuwd naar een bijbehorende case?

Evidence

Dynamisch personaliseren voor Tuinmeubelland, net zo veranderlijk als het weer. In deze case vertellen we je hoe we offline data hebben gecombineerd met online data en zo een volledig klantbeeld is ontstaan.