Recruitment chatbot

Wil jij het sollicitatieproces voor je potentiële medewerkers gemakkelijker maken en versnellen? Dan biedt onze Recruitment Chatbot de perfecte uitkomst. Een Chatbot is een AI gedreven computerprogramma dat op een interactieve manier een gesprek stimuleert met een gebruiker om zijn of haar doel te bereiken. 

Het inzetten van een Recruitment Chatbot vervangt het invullen van een sollicitatieformulier. Met de Chatbot wordt het gesprek gestart met een sollicitant die overweegt om te solliciteren. Door middel van een vraaggestuurd gesprek kan de sollicitant worden getriggerd om het sollicitatieproces via de Chatbot af te ronden. 

Het contact met de Recruitment Chatbot begint bij een advertentie op social. Wanneer potentiële sollicitanten daarop klikken, komen zij op een website omgeving waar de Chatbot actief is. Vanaf daar wordt het sollicitatieproces geheel opgevangen door de Chatbot door op een laagdrempelige manier vragen te beantwoorden. De Recruitment Chatbot kan in alle opzichten gepersonaliseerd worden. Ook de sollicitatie flow kan per klant aangepast worden, zodat de Chatbot perfect aansluit bij het Employer Brand.

Kort samengevat biedt de Recruitment Chatbot de mogelijkheid om de Employee Value Proposition door te vertalen, de conversie (sollicitaties) te verhogen door laagdrempelige vragen te sturen, spreekt de Chatbot de taal van de doelgroep en schept de Chatbot de mogelijkheid om een boeiende en waardevol gesprek te voeren.

Meer weten of geïnteresseerd in de inzet van een Recruitment Chatbot? Neem gerust contact met ons op.