WeConnect

Recruitment Chatbot

Recruitment Marketing

Wil jij het sollicitatieproces voor je potentiële medewerkers gemakkelijker maken en versnellen? Dan biedt onze Recruitment Chatbot de perfecte uitkomst.

Een Chatbot is een AI gedreven computerprogramma dat op een interactieve manier een gesprek stimuleert met een gebruiker om zijn of haar doel te bereiken. 

Hoe het werkt

Het inzetten van een Recruitment Chatbot vervangt het invullen van een sollicitatieformulier. Met de Chatbot wordt het gesprek gestart met een sollicitant die overweegt om te solliciteren. Door middel van een vraaggestuurd gesprek kan de sollicitant worden getriggerd om het sollicitatieproces via de Chatbot af te ronden. 

Het contact met de Recruitment Chatbot begint bij een advertentie op social. Wanneer potentiële sollicitanten daarop klikken, komen zij op een website omgeving waar de Chatbot actief is. Vanaf daar wordt het sollicitatieproces geheel opgevangen door de Chatbot door op een laagdrempelige manier vragen te beantwoorden. De Recruitment Chatbot kan in alle opzichten gepersonaliseerd worden. Ook de sollicitatie flow kan per klant aangepast worden, zodat de Chatbot perfect aansluit bij het Employer Brand.

Kort samengevat biedt de Recruitment Chatbot de mogelijkheid om de Employee Value Proposition door te vertalen, de conversie (sollicitaties) te verhogen door laagdrempelige vragen te sturen, spreekt de Chatbot de taal van de doelgroep en schept de Chatbot de mogelijkheid om een boeiende en waardevol gesprek te voeren.

Meer weten over in de inzet van een Recruitment Chatbot?

Neem gerust contact op.

  Onze andere
  diensten:

  MARKETING

  WeConnect is een full service digital agency. Onze specialisten helpen je graag met jouw digitale marketing uitdagingen.

  DATA

  EffectiveProfiles is ons inhouse ontwikkelde customer data platform waarmee we elk touchpoint personaliseren met als doel een hogere Average Order- en Lifetime Value.

  RESEARCH

  LiveResearch verzamelt waardevolle profielen en insights met haar in-house gebouwde software en werkt data- en journey driven.

  RECRUITMENT

  Door de inzet van Data Driven Recruitment bieden we de oplossing om verschillende soorten medewerkers te werven tegen de laagste kosten.