WeConnect

Facebook

Evidence Based Marketing

Het grootste social media bedrijf ter wereld biedt een breed scala aan advertising kansen. We lichten een tipje van de sluier op.

Inmiddels zijn er 10,4 miljoen gebruikers in Nederland actief op Facebook (Newcom, 2020), waarvan een deel waarschijnlijk ook jouw doelgroep is. Om deze groep personen te bereiken kun je Facebook advertising inzetten. Hierbij zijn er veel verschillende doelstellingen mogelijk welke wij graag samen met jou bepalen! Of je nu veel bereik wilt genereren door middel van een Reach & Frequency campagne of juist directe conversies wilt behalen door de inzet van dynamische retargeting campagnes met een productfeed, onze consultants bepalen samen met jou een geschikte advertising strategie. 

Het adverteren van campagnes of content doen we door middel van de Facebook Business Manager. Deze tool geeft ons gemakkelijk inzicht in doelgroepen en statistieken, zoals het bereik, het aantal video views, CPM, CTR en het aantal conversies. Hierdoor kan een campagne gedurende de looptijd worden gecontroleerd op de beoogde benchmarks en waar nodig worden geoptimaliseerd. 

Ook biedt Facebook Advertising een geschikt platform voor A/B testen door de mogelijkheid voor het inzetten van dynamische ads. Hierbij variëren bepaalde elementen in een advertentie, zoals het beeld, de copy, of de Call to Action. Gedurende een campagne kunnen de best presterende elementen worden geïdentificeerd en de advertentie worden geoptimaliseerd voor de doelgroep. 

Een campagne via Facebook Advertising kan veel bereik genereren via plaatsingen binnen het sociale netwerk, maar ook door plaatsingen in het Audience Network (apps, websites) en Instagram. Verschillende contentvormen zijn hier mogelijk, zoals foto en video, maar ook Stories, carrousels en collectieadvertenties, of een combinatie hiervan. Daarnaast biedt Facebook Advertising mogelijkheden tot het targeten of retargeten van paginafans, lookalikes of een bestaande klantenlijst.

Nieuwsgierig geworden naar wat Facebook advertising voor jouw bedrijf of merk kan betekenen?

Neem dan contact op met een van onze Social Consultants. Wij kunnen ook adverteren op andere social media kanalen, zoals FacebookInstagramPinterest en LinkedIn.

  Onze andere
  diensten:

  MARKETING

  WeConnect is een full service digital agency. Onze specialisten helpen je graag met jouw digitale marketing uitdagingen.

  DATA

  EffectiveProfiles is ons inhouse ontwikkelde customer data platform waarmee we elk touchpoint personaliseren met als doel een hogere Average Order- en Lifetime Value.

  RESEARCH

  LiveResearch verzamelt waardevolle profielen en insights met haar in-house gebouwde software en werkt data- en journey driven.

  RECRUITMENT

  Door de inzet van Data Driven Recruitment bieden we de oplossing om verschillende soorten medewerkers te werven tegen de laagste kosten.