WeConnect

Brainstorm

Evidence Based Marketing

Samen ideeën bedenken, merkstrategieën verdiepen en campagnes bouwen.

Om een succesvolle en langdurige samenwerking met onze klanten te garanderen, is goede communicatie tussen WeConnect en onze opdrachtgevers van groot belang. Maar hoe zorgen wij dat de constant verschuivende doelen van onze klanten scherp op ons netvlies staan?

Via onze WeCreate brainstormsessies komen we met het volledige klantteam (of een deel daarvan) samen en organiseren wij een hands-on ervaring tussen WeConnect en de klant. Dit kan gezamenlijk als team, of in individuele groepen zijn. Tijdens deze sessie bouwen we samen een referentiekader op en krijgen we diepere inzichten in de doelen, wensen en verwachtingen van onze klant. Deze sessies zijn van ongekend belang geweest bij succesvolle campagnes voor klanten als Jumbo, Euroma en La Place.

Hoe zijn WeCreate sessies opgebouwd?

Elke brainstormsessie steken wij anders in, dit garandeert dat wij niet in dezelfde patronen vallen en op dezelfde ideeën komen. Op basis van het aantal aanwezigen, de beschikbare tijd en de doelen van de klant is elke sessie op maat gemaakt.

Als richtlijn gebruiken wij het ‘creative problem solving’ model:

 • Inzicht
 • Verzadiging
 • Incubatie
 • Verlichting
 • Verificatie
 • Actie

Inzicht begint bij de behoefte van een klant in een WeCreate sessie. Dit kan zijn om een bestaand probleem op te lossen, een nieuwe campagne te bedenken of als kick-off van een samenwerking. Hierna volgt voor ons verzadiging. Wij houden, ter voorbereiding, interne inspiratiesessies en verzamelen informatie. Een klantpresentatie kan in deze stap ook van toegevoegde waarde zijn. De brainstormsessie op kantoor begint, na een korte introductie,  met incubatie. Middels een snelle, creatieve opwarmoefening laten we alle informatie even bezinken en bereiden we de deelnemers voor op een ideeën sessie die open en vrije is.

Verlichting, ook wel het ‘eureka moment’ genoemd. Hierin kunnen we in vrije-, of gestructureerde vorm ideeën opgooien. Tijdens verificatie kijken we welke ideeën effectief en uitvoerbaar zijn, om gezamenlijk verder uit te werken. De laatste stap, actie, is waar WeConnect hard aan de slag gaat voor de klant! De ideeën en inzichten die tijdens de brainstorm zijn ontstaan worden tot in detail uitgewerkt en aan de klant gepresenteerd zodat we, bij akkoord van de plannen, direct stappen kunnen zetten voor livegang.

Zo creëren we via WeCreate samen een doel waar we gezamenlijk naar toe kunnen werken!

Meer weten?

Neem contact met ons op.

  Onze andere
  diensten:

  MARKETING

  WeConnect is een full service digital agency. Onze specialisten helpen je graag met jouw digitale marketing uitdagingen.

  DATA

  EffectiveProfiles is ons inhouse ontwikkelde customer data platform waarmee we elk touchpoint personaliseren met als doel een hogere Average Order- en Lifetime Value.

  RESEARCH

  LiveResearch verzamelt waardevolle profielen en insights met haar in-house gebouwde software en werkt data- en journey driven.

  RECRUITMENT

  Door de inzet van Data Driven Recruitment bieden we de oplossing om verschillende soorten medewerkers te werven tegen de laagste kosten.