WeConnect

SmartWeb personalisatie

Data & Personalisation

SmartWeb is onze eigen website personalisatie tool.

Wat is SmartWeb?

SmartWeb is onze eigen website personalisatie tool.

Met SmartWeb creëer je een gepersonaliseerde ervaring voor elke unieke website bezoeker. Van slimme aanbevelingen (beter bekend als recommendations) en promoties tot gepersonaliseerde content en e-mails. Wij gebruiken machine learning om relevante ervaringen te bieden, die betrokkenheid en conversie op jouw website stimuleren.

Personalisatie gaat over het leveren van relevante berichten, op het juiste moment in de customer journey, om de gewenste actie te stimuleren.

In de basis gebruiken wij hiervoor twee zaken:

 1. Uw data (eventueel met behulp van EffectiveProfiles)
 2. Onze website personalisatie tool

Uiteraard is SmartWeb volledig geïntegreerd met ons Customer Data Platform EffectiveProfiles.

 

De vijf peilers van Smartweb

De functionaliteiten van onze website personalisatietool zijn onder te verdelen in vijf pijlers:

 1. Data verzameling & profielcreatie
 2. Website personalisatie & targeting
 3. Product, content en vacature aanbevelingen
 4. Slimme(re) e-mail marketing
 5. Dashboarding, reporting & A/B testing

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of download onze whitepaper.

Online aanbevelingen:

Aan de hand van het gedrag van jouw website bezoeker worden online aanbevelingen getoond voor specifieke producten, vacatures of content. Hiermee helpen we jouw website bezoekers met het maken van de juiste keuze en kunnen we cross- of upsell stimuleren. SmartWeb zal bijvoorbeeld standaard de meest populaire producten/vacatures/content tonen, op basis van websitegedrag van anderen. Toont de bezoeker interesse in bepaalde producten of diensten, dan zullen andere aanbevelingen getriggerd worden. Deze aanbevelingen kunnen zo maar zorgen voor 25% van de online inkomsten!

Starten:

Starten is heel simpel! In slechts drie simpele stappen ga je al aan de slag:

 1.       Installeer de SmartWeb code
 2.       Bepaal je doelen, doelgroepen en user flows
 3.       Start de campagne

Interesse?

Meer weten over onze website personalisatie tool, of wil je graag eens sparren met een van onze consultants wat data gedreven werken voor jou kan betekenen? We zetten graag een videocall met je op. Je kan ons uiteraard ook altijd bellen of mailen.

  Onze andere
  diensten:

  MARKETING

  WeConnect is een full service digital agency. Onze specialisten helpen je graag met jouw digitale marketing uitdagingen.

  DATA

  EffectiveProfiles is ons inhouse ontwikkelde customer data platform waarmee we elk touchpoint personaliseren met als doel een hogere Average Order- en Lifetime Value.

  RESEARCH

  LiveResearch verzamelt waardevolle profielen en insights met haar in-house gebouwde software en werkt data- en journey driven.

  RECRUITMENT

  Door de inzet van Data Driven Recruitment bieden we de oplossing om verschillende soorten medewerkers te werven tegen de laagste kosten.