Instagram lanceert IGTV!

Instagram lanceert IGTV!

Instagram, het platform met wereldwijd 1 miljard dagelijks actieve gebruikers (!!!), kondigde woensdag IGTV aan. Dit is een nieuw onderdeel op het social platform waarmee gebruikers langere video’s kunnen uploaden dan voorheen.

IGTV: wat kun je ermee?

Instagram gaat de strijd aan met YouTube doordat gebruikers nu de mogelijkheid hebben om video’s van 15 seconden tot 60 minuten te uploaden en te bekijken.

De video’s zijn net als in Instagram Stories verticaal gefilmd, wat de impact van de video’s aanzienlijk vergroot. Daarnaast heeft IGTV net als Stories een eigen plekje in de app met een aparte feed speciaal voor IGTV video’s. Vind je dit niet fijn werken, dan kun je ook de losse applicatie van IGTV downloaden in de App Store of Play Store.

IGTV heeft dus wel wat overeenkomsten met Stories, maar is écht iets heel anders. Stories is bedoeld voor rauwe, authentieke content wat direct geschoten en geplaatst wordt. Op IGTV zien we video’s die bewerkt zijn en waar langer over nagedacht is.

Image

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Op dit moment linken creators in hun Instagram Story vaak door naar hun YouTube video’s via de swipe-up functie. Deze video’s worden dan binnen de Instagram app geopend zonder geluid, in plaats van binnen de YouTube app. Dit is natuurlijk niet ideaal. Wij verwachten daarom dat video’s plaatsen in IGTV hierdoor een stuk aantrekkelijker is voor creators, omdat je in dezelfde omgeving blijft.

Wij zien kansen!

De video’s op Instagram bestaan nu vooral uit korte instructies en grappige filmpjes. In IGTV is veel meer ruimte voor content die je nu op YouTube ziet. Deze nieuwe feed is dus perfect voor receptvideo’s of een videoserie rondom jouw merk. Er zijn natuurlijk al creators aan de slag gegaan met het nieuwe format, dus wij zouden zeggen: check it out!

Deel deze Story

Arthur Samson
Anouk Mourits

Marketing & Communicatie Specialist


Wij zitten al boordevol ideeën voor IGTV. We helpen jou ook graag op weg!

Neem contact met ons op!

contact