Het grote kantoormysterie

Kantoormysterie: een anonieme quizmaster, molboekjes en Snapchat hints. Wat gebeurde er vorige week woensdag toch allemaal bij ons op kantoor?

Een normale woensdagmorgen, 11.00 uur. Mailtjes worden weggetikt, koffie geslurpt, community managers zijn druk bezig om leuke content te bedenken en de designers ontwerpen de posts. Ondertussen wordt de lunch alvast besproken en getwijfeld of de vlamtosti niet bewaard moet worden voor de vrijdag of dat hij vandaag ook al goed zou smaken. Niets aan het handje dus. Plots verschijnt er bij Mieke een mailtje van een mysterieus mailadres:

 
 

Verbaasd door dit vreemde korte mailtje vraagt ze of iemand aan haar eiland dit ook heeft ontvangen. Ook worden de IT’ers erbij geroepen om te vragen wie het mailadres heeft aangemaakt en wie er meer vanaf weet.
Na snel de inbox te checken komen ook Denise, Anouk, Madelon en Lizette tot de conclusie dat ze een mail hebben ontvangen. Echter, niet met dezelfde tekst.

Iedereen ontkent ondertussen hier meer over te weten en we lijken elkaar scherp in de gaten te houden. Lizette begint een (mol)boekje bij te houden om geen aanwijzing te missen. Na wat husselwerk komen we tot de conclusie dat dit de juiste volgorde moet zijn:

Lopen jullie je te vervelen?
Of hebben jullie gewoon trek in iets lekkers?
Teamwork zorgt voor een verrassing,
tenzij jullie niet communiceren
en deze hint niet van top tot teen uitpluizen.

Lotte, lezen we van boven naar onder. Kennen we een Lotte?
Tim komt met het verlossende antwoord. Wordt de tekenpop niet Lotte genoemd? Snel haasten we ons naar het tekenpoppetje. Wat blijkt? Er staat een kluis onder getekend.

Nou is er een Croky chips doos. Daar zitten spullen in. Die noemen we ook wel de kluis (want waarom zou je geen spullen bewaren in een Croky doos? – hartstikke eco). Je snapt hem al.. met z’n alle rennen naar de Croky doos.

Dit is wat we vervolgens aantroffen:

Nu werd het toch wel een erg spannend. Van wie was dit Snapchat account en wat zou er gebeuren als we het zouden toevoegen? Met z’n allen stonden we vol spanning om de telefoon van Niki, die de ‘Quizmaster’ toevoegde. Het duurde een minuutje, maar toen ontvingen we de volgende snap:

 
 

We hoefden gelukkig niet lang na te denken waar deze snap naar verwees.
We hebben namelijk vissen op kantoor gehad. Inmiddels zijn de goudjes, Lijk en Cher, helaas niet meer onder ons, maar we hebben hun Spongebob-ananas-huisje nog ter nagedachtenis.
Daar vonden we toen de volgende aanwijzing:

 
 

‘Is het al vrijdag?’ De bekende uitspraak van een oud collegaatje. In full-detective mode begon iedereen als een dolle door het kantoor te lopen, alles inspecterend wat met haar te maken kon hebben. Zo werd ook de oude werkplek van de collega onderzocht en daar vonden we weer een briefje, onder het bureau geplakt…

 
 

Picknickmand en zonnetje.. Hmm.. Dat moet slaan op de picknicktafel op het dak!
Daar zitten we uiteraard heerlijk te lunchen als het lekker weer is. Dit is hoe onze zoektocht naar een volgende aanwijzing eraan toe ging:

Het briefje, dat in een plastic zakje met tie-wraps aan de picknicktafel was vastgemaakt:

 
 

Op dit punt begon het te dagen wie de geheime Quizmaster was. Niels, één van onze designers, werkt voor een aantal weken vanuit Taiwan. Zou hij dit dan echt al zes weken geleden gepland hebben? We vervolgden onze speurtocht naar zijn agenda, waar we deze aanwijzing vonden:

 
 

Ah ja dat is waar ook! Niels is een keer zijn sleutels vergeten op kantoor. Om deze vervolgens weer op te halen moest hij toen naar een collega in Rijswijk om de sleutel van het kantoor in Gouda op te halen. De sleutels lagen toen verstopt in … de bank!
We rennen naar de banken en trekken vol enthousiasme alle kussens overhoop. We vinden een briefje dat met een strook klittenband tussen de kussens in de bank is bevestigd.

Dit MOET op de printer slaan! Eerst konden alleen Niels & Mieke printen. Toen hebben we hem een andere naam gegeven en kon hij door iedereen gebruikt worden. We haasten ons naar de printer en onderzoeken hem zorgvuldig. Niets te vinden. Misschien in het kastje eronder?

Daar vonden we eindelijk onze schat! Dit lieve briefje met lekkers:

Niels, held, bedankt! Wat weet je toch goed hoe je een afdeling vol vrouwen blij kunt maken. Knagend aan de chocola gaan we weer verder met onze social strategieën en is de rust weer teruggekeerd.

Deel deze post

Anouk van Noord

Webcare specialist & Social media/ communicatie stagiaire

Anouk van Noord

Webcare specialist & Social media/ communicatie stagiaire