Quiz/keuzehulp

Meer betrokkenheid genereren met een Quiz app

Wil jij de betrokkenheid van jouw doelgroep verhogen? Maak dan gebruik van de Quiz app. Dit is namelijk de perfecte manier om op een speelse wijze betrokkenheid te genereren met je merk. Wat is een Quiz app? Je hebt er vast wel eens een voorbij zien komen toen je door je eigen tijdlijn op Facebook scrolde. Je herkent de Quiz vaak aan vragen als: Welke OV reiziger ben jij? Wat voor type ben jij in de keuken? Welke thee past het beste bij jou? 

Wanneer je vervolgens op de de afbeelding klikt, kom je terecht op een aparte landingspagina. Hierbij kun je de Quiz invullen en krijg je vaak 5 korte vragen, waarbij je uit twee keuzemogelijkheden kunt kiezen. Aan het einde krijg je dan je resultaat te zien en lees je zoiets als: Jij bent een echte sterrenkok! Het bereiden van een diner klinkt voor jou als muziek in de oren en de uitkomst smaakt als een echt Michelin-gerecht.

Zie hieronder wat voorbeelden van Quiz apps die wij voor onze klanten hebben gecreëerd. 

Quiz als keuzehulp & inspiratie

Voor Simon Levelt bedachten we een Quiz, waarbij fans erachter kunnen komen welke smaak thee of koffie het beste bij hen past. Na het invullen van de vragen, kregen zij een advies voor welke thee of koffie ze het beste konden aanschaffen. De Quiz is hierbij dus een ideale keuzehulp en zorgt ervoor dat de doelgroep inspiratie op kan doen.

Voor Beter Horen hebben we zelfs een Quiz ingezet, waarbij de kennis van de doelgroep werd getest over Tinnitus, maar tegelijkertijd ook meteen werd gekeken of dat de deelnemer zelf last had van Tinnitus. Op deze manier kan de Quiz ook ingezet worden om serieuze informatie in te winnen.

De Quiz app kan door onze designers in de look & feel van jouw merk worden gemaakt. Het fun element staat hierbij voorop, maar een Quiz kan er ook voor zorgen dat je informatie in kunt winnen. Een Quiz heeft dan ook meerdere voordelen:

  • Hogere conversieratio
  • Engagement met je doelgroep
  • Data en nieuwsbrief opt-ins verzamelen
  • Beleving van het merk op een krachtige en leuke manier overbrengen

Wil je meer informatie over de Quiz app? Neem dan contact met ons op!